Prajitura zi si noapte

Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se incorporeaza faina si praful de copt. Se toarna o jumatate de compozi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • praf de copt
  • o jumatate de cana cu miez de nuca macinat
  • o lingura de esenta de rom
  • 4 linguri de cacao
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru crema:
  • o cana si jumatate de lapte
  • 3 linguri de faina
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata
  • zeama de portocala
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se incorporeaza faina si praful de copt. Se toarna o jumatate de compozitie intr-un alt vas si se adauga patru linguri de cacao si esenta de rom. In aluatul ramas se adauga miezul de nuca si coaja de portocala rasa. Se ung cu unt doua tavi dreptunghiulare, se toarna cele doua compozitii si se coc pe rand. Pentru a prepara crema, se amesteca laptele cu zaharul si faina si se pun la fiert, ca sa se ingroase. Cand este gata se ia de pe foc si se imparte in jumatate. In jumatate din crema se rade ciocolata, se amesteca pana cand se topeste si se adauga esenta de rom, in cealalta jumatate se adauga zeama de portocala si esenta de vanilie.

Pe un platou se asaza blatul de cacao si se intinde crema de vanilie. Se pune blatul alb, cu nuca, si se acopera cu crema de ciocolata. Se taie in patrate.
Alte prajituri simple recomandate

Tarta cu fructe

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii