Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se incorporeaza faina si praful de copt. Se toarna o jumatate de compozi
Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se incorporeaza faina si praful de copt. Se toarna o jumatate de compozitie intr-un alt vas si se adauga patru linguri de cacao si esenta de rom. In aluatul ramas se adauga miezul de nuca si coaja de portocala rasa. Se ung cu unt doua tavi dreptunghiulare, se toarna cele doua compozitii si se coc pe rand. Pentru a prepara crema, se amesteca laptele cu zaharul si faina si se pun la fiert, ca sa se ingroase. Cand este gata se ia de pe foc si se imparte in jumatate. In jumatate din crema se rade ciocolata, se amesteca pana cand se topeste si se adauga esenta de rom, in cealalta jumatate se adauga zeama de portocala si esenta de vanilie.
Pe un platou se asaza blatul de cacao si se intinde crema de vanilie. Se pune blatul alb, cu nuca, si se acopera cu crema de ciocolata. Se taie in patrate.
Alte prajituri simple recomandate
Tarta cu fructe
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii