Prajiturele cu miros de toamna, numai bune de savurat langa o cana cu cafea sau cu lapte.
Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca.
Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita si mixam bine. Incorporam rahatul taiat bucatele mici, apoi faina si praful de copt. La final, adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Separat, alte 3 albusuri cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 150 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare, incorporam nuca si merele calite si racite. Am folosit forme pentru briose, am asezat in ele hartiute pentru briose, am adaugat cate-o lingura, nu foarte plina, cu compozitie cu rahat, deasupra punem din compozitia cu nuca si mere. Dam tava la cuptorul preincalzit, cca. 30-35 min , testam cu o scobitoare daca sunt coapte. Le scoatem cand sunt rumenite si coapte bine, le lasam la racit....eu am mancat una asa fierbinte ca n-am avut rabdare sa se raceasca.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii