Prajiturele cu nuci, mere si rahat

Prajiturele cu miros de toamna, numai bune de savurat langa o cana cu cafea sau cu lapte.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina rama
  • 6 galbenusuri
  • 140 g rahat
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 1,5 kg mere ionatane
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 180 g nuca macinata

Mod de preparare

Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca.

Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita si mixam bine. Incorporam rahatul taiat bucatele mici, apoi faina si praful de copt. La final, adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Separat, alte 3 albusuri cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 150 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare, incorporam nuca si merele calite si racite. Am folosit forme pentru briose, am asezat in ele hartiute pentru briose, am adaugat cate-o lingura, nu foarte plina, cu compozitie cu rahat, deasupra punem din compozitia cu nuca si mere. Dam tava la cuptorul preincalzit, cca. 30-35 min , testam cu o scobitoare daca sunt coapte. Le scoatem cand sunt rumenite si coapte bine, le lasam la racit....eu am mancat una asa fierbinte ca n-am avut rabdare sa se raceasca.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovleac placintar

Supa crema de dovleac placintar
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca