Prajiturele de bere

Se amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale. Se intinde la o grosime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g margarina
  • 280 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita coniac
  • 5 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale. Se intinde la o grosime de un deget si se taie bucati cu formele dorite. Intr-un cuptor incalzit la 220 grade se prajesc pana devin crocanti.
Prajiturerele se servesc langa bere.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca