Prajiturele de bere

Se amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale. Se intinde la o grosime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g margarina
  • 280 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita coniac
  • 5 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale. Se intinde la o grosime de un deget si se taie bucati cu formele dorite. Intr-un cuptor incalzit la 220 grade se prajesc pana devin crocanti.
Prajiturerele se servesc langa bere.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...