Prajiturele in zapada

Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Prajiturele:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • cacao(dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate de plic praf de copt
  • Glazura:
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
  • albus de la un ou

Mod de preparare

Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi laptele. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului si de mana. Daca este nevoie se mai poate adauga faina pe parcurs. Se lasa la odihnit. In timpul acesta se prepara glazura.

Glazura:

Se separa galbenusul de albus, iar albusul il puneti intr-un castron, impreuna cu zaharul pudra. Apoi se adauga zeama stoarsa de la o lamaie. Se amesteca bine cu telul pana cand se ingroasa. Daca nu se ingroasa, nu va speriati. Adaugati doar zahar pana cand se ingroasa

Acum intindeti coca intr-o foaie subtire cu facaletul. Taiati forme cu paharul sau cu forme din aluminiu (brazi, lumanari,clopotei-tematica de craciun). Puneti-le la copt in tigaia tefal sau la cuptor.

Dupa ce sunt coapte si racite, iar glazura inngrosata, turnati crema dupa plac pe prajiturele. In modele, acoperite complet etc.

Lasati-le la frigider pana se intareste glazura.

Pofta buna!


Se pot servi reci, de la frigider sau la temperatura camerei, dar atentie sa nu se topeasca glazura!

Alte prajituri pentru Craciun recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca