Prajituri oua dulci de Paste

Aceste mini prajituri in forma de oua de Paste sunt perfecte pentru sarbatoarea pascala. O textura fina de pandispan aromata, imbracate in glazura colorata si decorate dupa bunul plac.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 1/2 cups faina
  • 1 tsp praf de copt
  • 1 tsp sare
  • 1/2 cup unt moale
  • 1 1/2 cups zahar
  • 2 oua la temp. camerei
  • 1 tsp vanila extract
  • 1 cup lapte acru la temp camerei ( daca nu aveti lapte acru
  • folositi lapte dulce din care sustrageti o lingura si o inlocuiti cu o lingura de zeama de lamaie sau otet)
  • 1 tsp otet
  • 1 tsp bicarbonat alimetar
  • Crema se prepara din:
  • 1 pachet unt (200g)
  • 1 1/2 cup zahar pudra
  • 300g ciocolata
  • 1 lingurita nes

Mod de preparare

Preparare blat:

1) Incalzim cuptorul la 350grade (mediu spre mic)
3) Cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt
4) Batem untul cu zaharul aprox 3 minute
5) adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare
6) adaugam o treime de faina, apoi jumatate din lapte, o alta treime apoi restul de lapte si incheiem cu faina
7) amestecam bicarbonatul cu lingura de faina
8) adaugam peste aluat
9) bagam la copt si gata cu blatul

Crema:

1) Se amesteca unul cu zaharul spuma
2) se dizolva nessul intr-o lingura de lapte/apa si se adauga pupin cate putin
3) se topeste ciocolata si se adauga peste unt

Blatul racit se face bucati bucatele, la propriu, si se adauga crema peste. Se amesteca bine cu mainile.

Se da forma de ou (puteti face si bomboane) si se decoreaza cu glazura de albus colorata dupa bunul plac.


Se lasa prajiturile oua dulci de Paste sa se intareasca glazura, se inteapa cu bete pentru acadele daca gasiti sau cu niste frigarui de lemn scurtate.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert trandafirasi in foietaj

Când mai ai câteva lăzi de mere în casă și vremea se încălzește simțitor, trebuie neapărat să...

Desert trandafirasi in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca