Prajutura din cozonac

Prajutura cu cozonac este o modalitate excelenta de reciclare a cozonacului ramas de la sarbatori.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cozonac gata facut
  • o banana
  • trei linguri de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • crema:
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 galbenus
  • pt ornat
  • nuca pisata
  • portocala
  • ananas

Mod de preparare

Se taie cozonacul in felii potrivit de groase, si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie marginile, in asa fel incat sa ramana doar miezul.
Separat se taie bananele in felii potrivit de groase, se caramelizeaza in zahar si se aseaza pe farfurie.
Intr-un castron se freaca energic untul cu zaharul. Se pune o felie de cozonac, peste banalele caramelizate, se pune crema si se acopera cu alta felie de cozonac.Operatiile se repeta pana prajitura ajunge la dimensiunile dorite. Se imbraca in crema de ciocolata. Peste se pune nuca macinata si se decoreaza cu fructe.


Prajitura din cozonac se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca