Prajutura cu cozonac este o modalitate excelenta de reciclare a cozonacului ramas de la sarbatori.
Se taie cozonacul in felii potrivit de groase, si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie marginile, in asa fel incat sa ramana doar miezul.
Separat se taie bananele in felii potrivit de groase, se caramelizeaza in zahar si se aseaza pe farfurie.
Intr-un castron se freaca energic untul cu zaharul. Se pune o felie de cozonac, peste banalele caramelizate, se pune crema si se acopera cu alta felie de cozonac.Operatiile se repeta pana prajitura ajunge la dimensiunile dorite. Se imbraca in crema de ciocolata. Peste se pune nuca macinata si se decoreaza cu fructe.
Prajitura din cozonac se serveste rece.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii