Prajitura cu miere si smantana

Pentru Revelion am pregătit prăjitură cu foi de miere şi cremă cu nucă şi smântâna, dar de data aceasta, am pregătit-o în cantităţi mai mici, dar şi cu conţinut scăzut de zahăr. De asemenea, eu am avut 2 tipuri de smântână, că aşa s-a nimerit, una de 10% grăsime, alta de 18% grăsime. Alegeţi ce vă place sau ce folosiţi de obicei, însă vă pot spune că smântâna de 18% grăsime a avut gust mai bun şi mai cremos, aşa că eu pe aceasta aş recomanda-o.

Portii
24
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri miere
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 450 g făină
  • pentru crema:
  • 400 g smântână 18% grăsime
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 8 linguri nucă măcinată

Mod de preparare

Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi întins.

Aluatul se împarte în 3 bucăţi. Se întinde primul aluat pe masa presărată cu făină şi se transferă cu grijă cu ajutorul sucitorului pe dosul unei tăvi tapetate cu făină. Se coace la foc mic aprox 7 minute.

Se pregătesc la fel şi celelalte foi.

Sfat! Foile sunt gata foarte repede. Ele trebuie să rămână albe ca să fie pufoase, aşadar aveţi grijă să nu le uscaţi.

Se lasă la răcit.

Pentru crema de smântână: se amestecă smântâna cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi nuca măcinată.

Foile se taie cu grijă astfel încât să încapă într-o tavă de chec sau formă de silicon. Se alternează foile cu crema. Veţi obţine două tăvi. Se păstrează în frigider până la servire.

Timp total: aprox 1h

Porţii: 24

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/prajitura-cu-miere-si-smantana.html

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa