Rasturnata cu pere

Am curatat perele de coaja si le-am taiat feliute. Am tapetat o tava de jena cu unt peste care am presarat o lingura si jumatate de fructoza, apoi am

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg pere
  • 1 pahar tarate
  • 1 pahar faina integrala
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri frictoza
  • 1/2 plic de praf de copt

Mod de preparare

Am curatat perele de coaja si le-am taiat feliute. Am tapetat o tava de jena cu unt peste care am presarat o lingura si jumatate de fructoza, apoi am acoperit tot fundul tavii cu pere. Am dat tava la cuptor cam 10 minute pana s-au rumenit perele. intre timp am pregatit pandispanul:

am separat ouale si am batut albusurile bat, am amestecat galbenusurile cu jumatatea de lingura de fructoza ramasa si cu uleiul pana s-au omogenizat. am tunat in ploaie faina, taratele, praful de copt si galbenusurile peste albusurile batute spuma. dupa ce erau rumetite putin perele am turnat pandispanul deasupra. am lasat la cuptor 30 min la 180 grade si am intors tava. am taiat prajitura feliute, pentru servit si am pus-o inapoi in cuptor inca 10 minute, ca sa se coloreze mai mult perele si pentru ca marginile pandispanului sa devina crocante. (ultima faza e absolut optionala)


Se poate servi ca atare, ornata cu frisca, zahar pudra, ciocolata topita sau rasa.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...