Rasturnata cu visine si frisca

Rasturnata cu visine si frisca este o prajitura delicioasa cu visine, iar frisca ii completeaza ideal gustul bogat si dulce-acrisor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 borcan 800 gr de visine fara samburi
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • 10 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra simplu
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Ouale le separam.
Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, apoi apa minerala.
Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.
Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.
Acum o lasam pana este bine racita.
Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.
Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.
O batem in continuare pana se intareste.
Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.
Dam la rece apoi servim.


Rasturnata cu visine si frisca se serveste cu putin Sirop natural din Zmeura de padure din camara Bunatati din natura!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii