Rulada cu alune si nuci

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana la dizolvare. Se adauga apoi 4 albusuri batute spuma si faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tape

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 160 gr zahar
  • 140 gr faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 gr alune
  • 60 gr nuci
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 1 varf cutit cafea macinata

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana la dizolvare. Se adauga apoi 4 albusuri batute spuma si faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc potrivit. Se oparesc nucile si alunele macinate cu laptele clocotit, se adauga zaharul, pesmetul si cafeaua. Se freaca bine ingredientele si se unge blatul fierbinte cu aceasta crema. Se ruleaza, iar deasupra se unge cu albusurile batute spuma, se presara cu zahar si se pune din nou la cuptor pentru 10-15 minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Prajitura cu gem Prajitura snikers

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...