Rulada cu ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • ½ lgta coaja de portocala
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura stafide
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente crema:
  • 160 g unt
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 ciocolata cu stafide poiana
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri de frisca

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale. Se hidrateaza stafidele in rom si cognac pentru 15 minute. Se amesteca galbenusurile cu albusurile, stafidele cu tot cu cognac, esentele, nuca si la sfarsit faina si cacaoa cernute. Se amesteca de cateva ori de jos in sus, se pune aluatul in tava cuptorului tapetata si se da la cuptor pentru 30 minute.

Mod de preparare crema:

Se freaca untul spuma cu zaharul si esenta de rom. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se adauga la unt. Se amesteca bine. Blatul inca cald se rastoarna peste un prosop umed, se unge hartia de copt cu pensula inmuiata in apa rece pentru a se desprinde usor. Se scoate hartia dupa care se ruleaza cat e inca cald. Se lasa pana se raceste dupa care se umple cu crema si se ruleaza inapoi. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.


Se orneaza dupa preferinta.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca