Rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Nu necesita mult timp si este o rulada tare aromata si delicioasa.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 3 lg faina
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt
  • Pt. crema:
  • 300 g branza de vaci
  • 120 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg iaurt grecesc
  • 100 ml frisca lichida
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lgt esenta portocale
  • Pt. glazura:
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte
  • ornamente fulgi de nea

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza.

Intr-un bol se pune faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza bine, apoi se da la cuptor preincalzit la 180 de grade C, pentru 12-15 minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor, iar rulada cu tot cu hartia de copt, se asaza pe un prosop bine umezit. Cat este inca fierbinte blatul, se ruleaza strans pe lungime si se lasa sa se raceasca bine.

Crema: Se mixeaza branza cu iaurtul si zaharul pudra vanilat. Cand se obtine o crema fina, se adauga si frisca lichida si se mixeaza din nou. Se adauga coaja rasa si esenta de portocale. Se omogenizeaza.

Cand s-a racit blatul, se desface si se indeparteaza cu grija hartia de copt. Se unge pe interior cu crema obtinuta si se ruleaza din nou. Se da la rece cel putin o jumatate de ora.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si se incalzeste usor pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine amestecul. Se unge rulada cu ciocolata iar deasupra se orneaza cu ornamente fulgi de nea.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și...

Pate din alune/nuci caju si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii