Rulada cu nuca si ciocolata alba

Reteta de rulada cu nuca si ciocolata alba este pur si simplu delicioasa, o reteta de prajitura cu adevarat deosebita. Aceste retete de rulade pot fi pregatite cu succes si pentru ocaziile festive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua;
  • 100 gr zahar;
  • 1 lingura amidon;
  • 3 linguri faina;
  • un varf de sare;
  •  
  • Crema:
  • 150 gr branza-crema;
  • 100 gr ciocolata alba topita;
  • 100 gr nuci prajite si macinate;

Mod de preparare

Preparare blat :

1. Albusele se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.

2. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar.

3. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea.

4. Apoi se amesteca usor toate ingredientele.

5. Compozitia se intinde pe hartie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) si se coace 10-15 minute in cuptor incins la 175 grade.

6. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

7. Blatul fierbinte se intoarce cu fata pe o alta bucata de hartie de copt. Se stropeste cu putina apa hartia pe care s-a copt blatul si se va desprinde usor.

8. Blatul cald se ruleaza neumplut in hartia nou-pusa si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se intinde crema si se ruleaza strans, apoi se da la frigider cam 30 minute, dupa care rulada poate fi ornata.

 

Preparare crema :

1.Se amesteca toate ingredientele si se umple blatul rece, rulandu-se strans.

2. Pentru ornat am pastrat putina nuca macinata si-am batut 150 gr frisca.

 

Sfat: Daca blatul ruladei iese putin lipicios incercati sa adaugati o lingura de amidon in plus si sa reduceti o lingura din cantitatea de zahar. Aces lucru se poate intampla din cauza gradului de umiditate al tipului de faina folosit.

 

Reteta de rulada cu nuca si ciocolata alba a fost propusa de seima pe forum culinar.


Serviti rulada cu nuca si ciocolata alba de la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca