Rulada cu prune si crema de branza

Rulada cu prune si crema de branza este o reteta simpla pentru desert. Pentru ca sa faceti reteta cu prune si crema de branza trebuie sa aveti branza, faina, prune, oua, zahar

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • Crema de prune:
  • 500 g prune
  • 1/2 cana zahar
  • 10 g gelatina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Crema de branza:
  • 125 ml smantana
  • 150 g crema de branza ( almette sau branza proaspata de vaci)
  • 2 linguri zahra farin
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat:
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aproximativ 10-15 minute, in cuptorul incalzit inainte.
Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos. Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.
Crema de prune:
Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2 cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie.Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa, scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.
Crema de branza:
Se mixeaza bine smantana cu crema de branza si zaharul farin. Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.
Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu crema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore.


Se pudreaza cu zahr. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...

Clatite cu ricotta si ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca