Rulada de dovleac

Batem ouale intregi pana a devenit spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare, apoi adaugam piureul de bostan amestecand continuu. Adaugam faina am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 gr dovleac dat pe razatoare mica si coapta
  • 3 oua
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema:
  • 200 gr frisca
  • 150 gr nuca macinata

Mod de preparare

Batem ouale intregi pana a devenit spuma.

Adaugam zaharul si batem in continuare, apoi adaugam piureul de bostan amestecand continuu.

Adaugam faina amestecata cu bicarbonatu, praf de copt si scortisoara. Punem compozitia intr-o tava de 36/35 cm captusita cu hartie de copt si il bagam in cuptorul preincalzit la 180° timp de 15 min.

Scoatem de la cuptor, rasturnam pe un servet umed si rulam incetisor. Fiind foarte fraged e pericol sa crape. Se lasa sa se raceasca Se bate frisca lichida, se adauga nuca macinata, se deruleaza rulada cu atentie si se scoate prosopul. Se intinde crema.

Se ruleaza din nou cu mare atentie si se lasa 2 ore la rece.

Se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!

Reteta Rulada de dovleac a fost propusa de taylor pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Dovlecei umpluti

Rulada - pavlova meringue roulade,

Rulada trenulet de lamaie,

Rulada Budapesta

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...