Rulada de dovleac cu crema de branza

Tot timpul mi-a fost teama de rulade, ca nu-mi vor iesi, si trebuie sa marturisesc ca aceasta reteta de rulada de dovleac cu crema de branza mi-a spulberta orice temere.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blatul rulada:
  • 3 oua
  • 1 cana dovleac (piure)
  • 100g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf de sare
  • o lingura scortisoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • o lingurita scortisoara si cuisoare macinate
  •  

Mod de preparare

In primul rand preparam blatul pentru rulada. Incingeti cuptorul la 180 de grade celsius si tapetati o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt.

Intr-un bol mare bateti ouale cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa si se deschid la culoare.

Apoi adaugati dovleacul si vanilia si amestecati bine. Separat, intr-un alt bol, bateti albusurile impreuna cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul.

Incorporati cu grija cele doua amestecuri, amestecand de jos in sus. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si scortisoara si amestecati la fel, de jos in sus. Cernutul fainii este important pentru a obtine un aluat usor, aerat.

Puneti aluatul in tava la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp preparam crema de branza:

Puneti branza intr-un bol si mixati-o cu blenderul pana cand este fina (daca folositi deja o crema de branza cremoasa, acest pas nu mai e necesar). Adaugati zaharul si condimentele si mixati in continuare pana cand nu se mai simte zaharul. Dati la frigider pana in momentul folosirii.

Scoateti blatul de la cuptor si rasturnati-l pe un prospo curat si umezit. Rulati cat mai strans blatul si impachetati-i marginile ca la o bomboana ca sa nu se desfaca. Lasati-l asa pentru 15-20 de minute, dupa care intindeti crema, lasand 2cm la margini. Cu ajutorul unei folii alimentare rulati din nou blatul si il lasati la frigider pana in momentul servirii.


Rulada de dovleac cu crema de branza se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca