Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure este o minunata prajitura de casa, cu crema fina combinata cu fructe. O prajitura ce se topeste in gura pur si simplu.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  •  
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 5 linguri branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • fructe de padure
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie.
La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor.
Tapetam o tava mai mare cu hartei de copt (eu mi-am achizitionat recent de la Lidl o foita cu strat antiaderent ce poate fi folosita in loc de hartie de copt).
Turnam compozitia in tava, o nivelam si o introducem in cuptorul incins.
Lasam cam 20 de minute blatul la copt, il scoatem cand este gata din cuptor si il desprindem de pe foaie.
Il rulam usor apoi il infasuram intr-un prosop de bucatarie umed sau in foaia pe care a fost copt (eu am ales varianta a 2 a.) si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, branza si le mixam bine.
Adaugam treptat zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.
Dupa ce blatul s-a racit, il deasfacem cu grija sa nu se rupa.
Punem peste el crema, pe care o intindem uniform cu o paleta de silicon, iar deasupra asezam din loc in loc fructe de padure.
Rulam cat mai strans si invelim desertul intr-o folie alimentara.
Dam la frigider putin, apoi putem felia si servi.
Deasupra turnam putina ciocolata topita.
Un desert usor de preparat dar foarte bun!


Dupa ce s-a intarit ciocolata topita rulada de albusuri cu mascarpone si fructe de padure poate fi servita.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii