Pentru concurs retete de primavara. Alunele de padure in combinatiea perfecta cu biscuitii si piureul de castane, ca soarele intr-o dimineata de primavara!!!
Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framantati cu untul moale si mierea de albine.
Se intinde blatul intre 2 foi de hartie pentru copt, la dimensiunea si grosimea dorita de noi.
Se prepara umplutura mixand frisca pana se intarese apoi se mixeaza cu piureul de castane si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie.
Se intinde umplutura pe foaiade biscuiti si apoi se ruleaza usor ajutandu-ne de hartie.
Se da la rece o ora. Se sparg alunele, se maruntesc fin. Se caramelizeaza zaharul apoi adaugam alunele, dam de pe foc si turnam in fir subtire, amestecand continuu oualele batute.
Acoperim cu acest amestec de alune rulada si apoi mai lasam o ora la rece inante de a felia prajitura.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti