Rulada Iulia

Pentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de cop si zaharul vanilat, dupa care de adauga treptat cacao, faina si albusurile batute spuma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 150 gr miere
  • 30 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 gr faina si 1/2 dintr'un plic de praf de copt
  • Crema: 100 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri ness
  • 50 gr cacao
  • 50 gr alune prajite
  • Glazura: 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei si trei linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Pentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de cop si zaharul vanilat, dupa care de adauga treptat cacao, faina si albusurile batute spuma. Se pune intr-o tava unsa bine cu margarina sau unt si tapetata cu faina.(Atentie nu prea multa faina)

Pentru crema se freaca zaharul cu galbenusurile si ness-ul. Dupa aceea punem untul, cacaua si alunele prajite (si un pic sfaramate).

Cand este gata blatul se scoate pe un servet de bucatarie curat si il rulam. Operatiunea se repeta de cateva ori, dupa care se lasa rulat in servet pana se raceste. Cand s-a racit , se desface si se pune crema apoi se ruleaza la loc, dar cu grija.

Deasupra se pune glazura gata luata de pe foc care se prepara asa: toate ingredientele se lasa la foc mic pana ce se topeste bine zaharul.
Merge foarte bine cu un pic de frisca, dar mancata cu grija: este foarte grea, dar este un deliciu!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche de ton cu bacon

Aceasta tarta este ideala pentru o gustare sau un picnic. Eu am pregatit-o intr-o seara la cina si a iesit tare buna.E foarte...

Quiche de ton cu bacon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca