Rulada marmorata de ciocolata se orneaza cu frisca si ciocolata rasa. Este un desert foarte bun.
Pentru rulada marmorata de ciocolata, se incinge cuptorul la 200 de grade, se separa albusul de galbenus, se bat albusurile spuma cu patru linguri de apa rece, zaharul si o vanilie, se amesteca usor galbenusurile cu albusurile, apoi adaugam faina si praful de copt. Doua treimi din aluat se toarna in tava tapetata cu faina, iar restul se amesteca cu o lingurita de cacao si se toarna peste prima compozitie.
Cu o furculita, se amesteca usor ca sa devina o crema marmorata, care se coace timp de douazeci si cinci de minute, se rastoarna pe un prosop umed cu ajutorul caruia se ruleaza mai usor si se lasa la racit.
Se bate frisca la care se adauga doua pachetele de vanilie. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe pachet si se inglobeaza treptat in frisca. Jumatate din frisca se amesteca cu esenta de rom, iar restul cu doua lingurite de cacao. Pe blatul derulat, se aseaza alternativ cele doua straturi de frisca.
Rulada marmorata de ciocolata se serveste ornata cu restul de frisca si ciocolata rasa.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa