Rulada pufoasa cu crema de castane

Ciocolata si castanele isi amesteca perfect aromele in aceasta reteta de prajitura. Rulada este incredibil de pufoasa, iar mijlocul cremos te va face sa mai vrei inca o felie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar tos
  • 65g amidon de porumb
  • 35g cacao neagra
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri si jumatate de unt topit si racit
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 1 cana de frisca lichida
  • 1 cana piure de castane
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si tapeteaza cu hartie pentru copt o tava potrivita pentru cuptor.

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand se deschid la culoare si se umfla. Intr-un bol separat amesteca faina, cacao, sarea de lamaie, amidonul de porumb si praful de copt, dupa care amesteca-le usor in compozitia de oua. Adauga apoi si untul.

Toarna cu grija aluatul in tava pregatita si da-l la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand coca isi revine daca o apesi usor. Rastoarna blatul pe un prosop tapetat cu hartie pentru copt, si cu grija ia hartia pe care s-a copt. Ruleaza prospoul si lasa-l asa pentru 8-10 minute, pana cand se raceste.

Mixeaza frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana se inareste. Scoate blatul de cacao din prosop si pune un strat de piure de castane, apoi frisca batuta si ruleaza din nou.

 


Serveste rulada pufoasa cu crema de castane imediat, pudrata cu cacao.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca