Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecand, coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albu
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecand, coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit. Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom.
Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.
Alte retete de prajituri recomandate:
"Retete pascale" Printre toate bucatele de pe masa de Paste, s-a strecurat si aceasta pasca delicioasa si...
Desert pasca cu branza si vaniliePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura