Savarina

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, treptat, amestecand tot timpul. Se adauga apoi albusurile batu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de pesmet alb
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop: 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru garnitura: 500 g frisca
  • gem (de caise
  • de zmeura sau de visine)

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, treptat, amestecand tot timpul. Se adauga apoi albusurile batute spuma, amestecand usor. Se asaza compozitia in forme speciale de savarina, unse si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor si se coc 25-30 min. Separat se prepara siropul, cu care se stropesc savarinele, de cateva ori pana cand sunt bine imbibate. Se garnisesc, pe deasupra, cu un strat subtire de gem si cu multa frisca

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!