Savarina

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul. Separat se bat albusurile spu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 2-3 linguri gem
  • 250 ml frisca si sirop de zahar

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul. Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar, iar ele se incorporeaza la aluatul facut din galbenusuri, se coace in tava de tort unsa si tapetata cu faina la 180-200 grade C timp de 30 minute. Cand blatul este inca fierbinte se toarna siropul de zahar la care s-a adaugat romul. Separat se pune la foc mic gemul, de preferinta un gem acrisor cu 1-2 linguri de apa, cand este dizolvat se toarna peste blat - cand blatul este rece se taie capacul, se adauga frisca avand grija sa oprim putin pentru decorare, se aseaza capacul la loc si se decoreaza cu restul de frisca.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa