Savarina cu lamiie si sirop de rom

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, la urma alb

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 oua
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la 1 lamiie
  • zeama de la 1/2 lamiie
  • frisca; S i r o p u l: 150 gr. zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina. Se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca (se poate garnisi punind peste frisca citeva visine sau alte fructe din dulceata).

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa