Savarina cu lamiie si sirop de rom

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, la urma alb

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 oua
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la 1 lamiie
  • zeama de la 1/2 lamiie
  • frisca; S i r o p u l: 150 gr. zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina. Se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca (se poate garnisi punind peste frisca citeva visine sau alte fructe din dulceata).

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca