Savarina din pesmet

Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • sirop.:
  • 770 g zahar si
  • 2 pahare de apa.

Mod de preparare

Pentru savarina din pesmet se desfac albusurile de galbenusuri, care se bat separat cu zahar pudra pana se inalbeste si se ingroasa compozitia, apoi se amesteca cu faina si pesmet. Dupa aceea, punem albusurile batute spuma, ungem tava cu unt si tapetam cu faina, punem compozitia si o dam la copt, la foc potrivit.
In timpul cand se coace, facem un sirop in 770 g zahar si 2 pahare de apa, se leaga putin si se aromeaza (cu arome), dupa care se pune fierbinte peste savarina coapta. Se mai stropeste cu cinci - sase lingurite de rom, apoi o imbracam cu gem de caise sau dulceata de trandafiri.


Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura vieneza cu capsuni

Primisem zilele trecute 2 pungi cu napolitane vieneze. Cand le-am vazut, am si stiut ce fac cu ele. Vazusem candva reteta de...

Prajitura vieneza cu capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos