Savarina suedeza

Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafid

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 200 g stafide
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura coaja de portocale zaharate
  • sare
  • nucsoara
  • 150 g frisca. Siropul :250 g zahar
  • 1/2 litru apa
  • 1 paharel de rom

Mod de preparare

Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafidele. Se unge un cerc de torta cu fundul mobil. Se toarna compozitia si se coace 50-60 minute la foc potrivit. Savarina coapta se scoate pe o farfurie si cind este usor racita se insiropeaza cu siropul bine leget, amestecat fierbinte su rom si turnat cu lingura peste savarina.
Se serveste rece cu frisca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca