Savarina suedeza

Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafid

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 200 g stafide
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura coaja de portocale zaharate
  • sare
  • nucsoara
  • 150 g frisca. Siropul :250 g zahar
  • 1/2 litru apa
  • 1 paharel de rom

Mod de preparare

Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafidele. Se unge un cerc de torta cu fundul mobil. Se toarna compozitia si se coace 50-60 minute la foc potrivit. Savarina coapta se scoate pe o farfurie si cind este usor racita se insiropeaza cu siropul bine leget, amestecat fierbinte su rom si turnat cu lingura peste savarina.
Se serveste rece cu frisca

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

Bougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise