Savarinele sunt prajituri delicioase, insiropate, ce pot fi umplute cu frisca si diferite proaspete, un adevarat deliciu.
Intr-un bol se amesteca ingredientele de mai sus obtinand un aluat dospit de consistenta curgatoare.
Se lasa sa dospesca timp de 40- 45 minute.
Intre timp ungem formele de savarina, le tapetam cu putina faina scuturand surplusul de faina.
Se pune aluatul in formele de savarina si se lasa sa creasca cateva minute.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coc pana cand revin usor rumene deasupra.
Se lasa sa se raceasca cateva ore.
Dupa ce se racesc, se taie un capacel fiecarei savarine.
Se insiropeaza cu sirop fiert din apa, zahar si esenta de bergamota.
Baza se orneaza cu frisca, in mijloc se pune cate o zmeura.
Se poate orna cu frisca si capacelul.
Inainte de a fi servite savarinele se lasa la rece cateva ore.
Pofta buna!
As servi prajitura pe aceasta farfurie:
http://shabbychicshop.ro/panseluta-easy-life/122-farfurie-desert-panseluta-easy-life.html
Savarinele se servesc de la rece.
Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...
Mini Samosa cu cartof, ton si ricottaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj