Savarine cu gem de capsune

Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. Aceasta reteta de prajituri este delicioasa si simpla de realizat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru umpulura:
  • frisca 500 g
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri gem capsuni

Mod de preparare

Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. pentru a face aceasta reteta de prajituri se dizolva mai intai drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu faina cernuta, zaharul, uleiul, ou intreg, putina sare si laptele ramas. Se amesteca bine toate, va rezulta un aluat moale (smantana groasa). Se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate, se completeaza uniform, depinde de dimensiunile formei. Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.
Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic, se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.
Siropul: Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele.
Se bate frisca bine dupa care se pune zaharul.Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.
Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca


Savarinele cu gem de capsuni se servesc la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Bucataria Nadinei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca