Semlar

Se topeste untul, se adauga apa la 37 grade si drojdia bucatele. Se amesteca, iar apoi se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza cu mixeru

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 25 g drojdie
  • 25 l apa
  • 75 g unt sau margarina
  • 1 l zahar
  • 1/2 lingurita mica de sare
  • 6-0
  • 7 kg faina
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 ou pentru uns pe deasupra
  • martipan
  • martzipan
  • frishca

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga apa la 37 grade si drojdia bucatele. Se amesteca, iar apoi se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza cu mixerul.
Se lasa aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop 30 min. Aluatul se taie in 10 bucati, din care se fac bilute rotunde.

Se pun pe o farfurie la crescut 30 min, dupa care se ung cu oua sau cu frisca de soia. Se lasa 15 min la 225 grade.

Se scot si dupa ce se racesc se taie 1/3 superioara si se scoate miezul. Se amesteca apoi cu martipan (cantitatea de martipan trebuie sa fie egala cu cea de miez). Se pune compozitia rezultata inapoi in piinita. Deasupra se pune frisca. Se pune capacul taiat peste frisca.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...