Strudel vienez cu mere

Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g faina alba
  • 1/2 dl ulei + pentru uns
  • 80 g unt + pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 1
  • 2 kg mere
  • 60 g unt + pentru uns
  • 120 g pesmet
  • 100 g zahar
  • zeama si coaja razuita de pe o lamaie
  • zeama si coaja razuita de pe o portocala
  • 80 g nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 60 g stafide
  • 1/2 dl rom
  • 2
  • 5 dl smantana

Mod de preparare

Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de ulei, impachetam in folie si il tinem la loc caldut aprox. 1 ora.

Curatam merele de coaja si samburi, le spalam si le taiem in 4, apoi in felii subtiri.

Incingem untul si prajim pesmetul in el pana devine auriu-maroniu. Punem deoparte 1/3 din pesmet. Restul se amesteca cu 1/3 de mere si le inrosim.

Amestecam cu zahar, zeama si coaja razuita de la o lamaie si o portocala, nuca, scoartisoara, stafide si rom. Compozitia se amesteca cu merele crude.

Acoperim masa cu o fata de masa curata si o presaram cu faina. Punem aluatul pe mijloc si o turtim putin cu sucitorul.

Apoi intindem foaia foarte-foarte subtire, cu mana data prin faina, roata, dinspre interior spre exterior.

Incalzim putin untul, doar cat sa se topeasca, apoi ungem foaia.

Ungem tava cu unt, punem foaia de strudel, ungem cu unt, sa fie crocanta dupa ce s-a copt. Incalzim cuptorul la 220 grade. Presaram foaia cu pesmetul pus deoparte, ungem cu umplutura de mere, apoi cu smantana (dupa reteta originala) si rulam foaia cu ajutorul fetei de masa.

Prajim pe gratarul din mijlocul cuptorului, aprox. 20-30 minute. Foile de strudel se pot umple cu mac, visine, branza, nuca, varza, etc. La fructele zemoase se adauga pesmet, altfel inmoaie prajitura.
Alte retete prajituri recomandate:

Prajitura cu visine

Tort cu zmeura

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa