Sufleu de lamaie

Aceasta reteta de sufleu de lamaie este foarte simpla si delicioasa. Pentru a pregati sufleul aveti nevoie de opt lamai, zahar, oua si faina. Cu aceeasi reteta de sufleu puteti face si sufleu de portocale sau alt fel de fructe.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 lamai mari
  • 3 oua
  • o jumatate de cana de zahar (aproximativ 100 g)
  • 2linguri de faina
  • zahar pudra pentru final

Mod de preparare

Aceasta reteta de sufleu de lamaie este foarte simpla si delicioasa.  Cu aceeasi reteta de sufleu puteti face si sufleu de portocale sau alt fel de fructe.

Incingeti cuptorul. intindeti o foaie de hartie de copt. Taiati capetele de la lamaie. Astfel incat la un capat sa stea in picioare, iar la celalalt capat se va taia pana la o treime din fruct. Palarioarele taiate de la lamai le puneti de-o parte. Scoateti miezul de la fiecare lamaie.

Amestecati galbenusul oalor cu jumatate din cantitatea de zahar, 50 de ml suc de lamaie li faina. Se amesteca bine de tot,duoa care se amesteca deasupra unui vas cu aburi timpo de aproximativ 8 minute pana cand se ingroasa putin amestecul. Dati vasul la o parte si mai bateti cu robotul vreo 10 minute. Intr-un alt vas amestecati restul de zahar si albusurile. Amestecati deasupra unui vas cu aburi pana cand se dizolva zaharul, dupa care bateti spuma amestecul. Aveti grija sanu se taie.

Amestecati usor o treime din spuma cu amestecul cu galbenus. Dupa ce inepe sa se omogenizeze adaugati si restul albusurilor cu zahar. Umpleti cu grija lamaile cu acest amestec. Puneti in cuptor sufleul de lamaie si lasati cam 15 minute, pana se umfla spuma si devine aurie.


Cand sunt gata le scoateti si se pot servi. Ornati cu capacele de lamaie ramase si pudrati cu zahar. Se servesc imediat.
Alte retete de sufleu recomandate:

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake inimos cu sos de afine

Ani de zile m-a "bantuit" reteta New York Cheescake cu afine a lui Cristi Roman, acum a sosit momentul s-o reproduc...

Desert cheesecake inimos cu sos de afine
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa