Suprize in aluat

Pentru aceasta delicioasa reteta aveti nevoie de faina, ulei, mere, gem, zahar, scortisoara, oua si unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 200 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere
  • 8 lingurite gem
  • 4 lingurite zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru decor:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Se prepara un aluat din faina, apa, sare si ulei si se framanta bine. Se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu un sfert din cantitatea de unt, apoi se impatureste si se lasa la frigider 30 de minute. Se repeta operatia pana se termina untul. Separat, se curata merele de coaja si se scobesc in interior, apoi se umplu cu o lingurita de gem, peste care se adauga o lingurita de zahar, amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara. Separat, se bat albusurile cu zahar. Aluatul se intinde intr-o foaie, se taie in 8 patrate si se asaza pe fiecare patrat cate un mar umplut. Se strang colturile, ca sa acopere bine marul, dupa care se pun la cuptor pentru 20 de minute. Se scot, se pune deasupra cate o lingura din bezeaua de oua si se reintroduc inapoi in cuptor pentru 15 minute.


Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...