Pentru aceasta delicioasa reteta aveti nevoie de faina, ulei, mere, gem, zahar, scortisoara, oua si unt.
Se prepara un aluat din faina, apa, sare si ulei si se framanta bine. Se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu un sfert din cantitatea de unt, apoi se impatureste si se lasa la frigider 30 de minute. Se repeta operatia pana se termina untul. Separat, se curata merele de coaja si se scobesc in interior, apoi se umplu cu o lingurita de gem, peste care se adauga o lingurita de zahar, amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara. Separat, se bat albusurile cu zahar. Aluatul se intinde intr-o foaie, se taie in 8 patrate si se asaza pe fiecare patrat cate un mar umplut. Se strang colturile, ca sa acopere bine marul, dupa care se pun la cuptor pentru 20 de minute. Se scot, se pune deasupra cate o lingura din bezeaua de oua si se reintroduc inapoi in cuptor pentru 15 minute.
Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Tiramisu
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa