Tarta cu ananas si piersici

Tarta cu ananas si piersici este un delicios desert cu fructe pe care il puteti face si la ocazii festive.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 135 g unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • Umplutura
  • 300 g capsuni
  • ananas
  • 2 jumatati de piersica

Mod de preparare

Tarta cu ananas si piersici este un delicios desert cu fructe pe care il puteti face si la ocazii festive.
Se face mai intai aluatul de tarta.Pentru asta trebui sa scoateti din timp ingredientele. Untul la temperatura camerei se taie cubulete si se pune intr-un castron, peste faina. Se adauga oul si galbenusul, sarea si zaharul vanilat si se amesteca rapid,dupa care se infoliaza aluatul si se da la rece.

In acest timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, laptele si faina si se pun la foc mic, pana cand capata consistenta. Cand se ingroasa se ia de pe foc si se adauga vanilia.
Fructele se taie bucati.
Blatul se pune la copt intr-o forma tapetata cu hartie si se acopera cu boabe de fasole. Se coace asa aproximativ 25 minute sa nu creasca la mijloc. Il lasam al racit apoi aduagam crema de galbenusuri si peste punem fructele.
Se da la frigider.


Tarta cu ananas si piersici este un desert delicios ce poate fi pregatit cu orice fructe aveti la indemana. Se serveste la desert impreuna cu o cafea sau o bautura racoritoare.
Pentru blat avem nevoie de o forma de tarta in forma de inima de la Kitchen Shop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca