Tarta cu banana si nuci de Pecan

Tarta cu banane si nuci de pecan este un adevarat deliciu culinar. Contine pe langa banane si nuci de pecan, frisca, zahar si suc de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina
  •  50 gr zahar
  • 125 gr unt
  • Pentru umplutura si ornare:
  • 175 gr zahar
  • 550 gr frisca
  • 3 banane
  • 3 linguri suc de lamiae
  • 100 gr nuci de Pecan
  • ciocolata alba rasa

Mod de preparare

Tarta cu banana si nuci de Pecan se prepara asa: se amesteca faina cu zaharul si fulgi de unt pentru blat. Se framanta bine aluatul, apoi se imparte in 6 portii. Se intinde cate o foaie, care se asaza apoi in cate o forma, cu marginea ridicata. Se lasa la rece 30 de minute. Se tapeteaza apoi fiecare tava cu hartie de copt, se asaza aluatul, se pun deasupra boabe de fasole si se coc in cuptorul incins 20 de minute. Se indeparteaza apoi boabele de fasole si se lasa blaturile la racit. Se topeste zaharul, pentru umplutura, se lasa sa se caramelizeze, apoi se stinge cu 250 gr frisca si se lasa sa fiarba pana se intareste. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu piureul obtinut din banana. Se repartizeaza pe blaturi compozitia, apoi se introduc tartele in frigider.


In momentul servirii, se orneaza cu 300 gr frisca, nuci de pecan si ciocolata rasa.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Tiramisu

Prajituri simple

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...