Tarta cu caise si mac

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 100g crema de branza (quark)
  • 2 linguri lapte-am pus suc din compotul de piersici
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • crema:
  • 1 compot de piersici
  • 150 gr. mac
  • 40 ml lapte
  • 2 albuse
  • 1 ou intreg
  • 150 gr. zahar
  • firimituri:
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura mac
  • 3 linguri zahar
  • 40 gr. margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama si se pregateste umplutura de mac.

Macul, zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine. Se bat apoi albusurile + oul intreg si la final punem si compozitia de mac. Se pun cateva stafide daca doriti. Rezulta o compozitie destul de subtire.

Forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea. Se inteapa de mai multe ori cu furculita.

Se aseaza jumatatile de caise sau piersici peste aluat, cu partea bombata in sus. Se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 minute la 185 grade (cuptorul incalzit inainte).

Se pregatesc firimiturile: se freaca intre palme faina + macul untul si zaharul, se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40 minute la 180 grade(incercati mai bine cu scobitoarea). Se lasa apoi sa se raceasca.
Se taie felii potrivite.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa