Tarta cu capsune si ananas

Tarta cu capsune si ananas este o reteta de prajitura foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta trebuie sa faceti prima data aluatul de tarta.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 135 g unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • Umplutura
  • 300 g capsuni
  • ananas
  • 2 jumatati de piersica

Mod de preparare

Tarta cu capsune si ananas este o reteta de prajitura foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta trebuie sa faceti prima data aluatul de tarta. Lasam untul la temperatura camerei, il taiem cuburi,il punem desupra fainei intr-un castron. Adaugam oul si galbenusul, sarea si zaharul vanilat. Amestecam rapid si dam la rece aluatul.
Crema
Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam laptele si faina si apoi punem pe foc crema. Cand se ingroasa o dam la o parte si adaugam vanilia.

Fructele le tocam dupa plac, capunile jumatati. Punem blatul la copt intr-o forma tapetata cu hartie si il acoperim cu boabe de fasole (se coace cca 25 minute), sa nu creasca la mijloc. Il lasam al racit apoi aduagam crema de galbenusuri si peste punem fructele. Un desert delicios cu corice fructe aveti la indemana.


Servim tarta cu capsune si ananas dupa ce a stat la rece cca 2 ore.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca