Tarta cu crema de albus

Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se inti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • zeama de lamaie
  • 5 gr praf de copt
  • Pentru crema de albus:
  • 5 albusuri spuma
  • 50 gr zahar
  • vanilie
  • gem de fructe

Mod de preparare

Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se intinde aluatul, cu mana, pe o tava unsa cu unt, fara sa se ridice coca peste marginea formei. Se coace, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Cand este racita, coca se acopera cu gem de fructe. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se pun zaharul si vanilia. Se amesteca usor, se acopera gemul cu albusurile batute spuma, se pune tarta in cuptor si se mai lasa 5 minute la foc mare, ca se se prinda albusurile.

Se serveste cu inghetata sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tort cu piersici

Prajitura cu branza

Tort de inghetata cu zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...