Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se inti
Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se intinde aluatul, cu mana, pe o tava unsa cu unt, fara sa se ridice coca peste marginea formei. Se coace, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Cand este racita, coca se acopera cu gem de fructe. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se pun zaharul si vanilia. Se amesteca usor, se acopera gemul cu albusurile batute spuma, se pune tarta in cuptor si se mai lasa 5 minute la foc mare, ca se se prinda albusurile.
Se serveste cu inghetata sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:
Tort cu piersici
Prajitura cu branza
Tort de inghetata cu zmeura
Azi iti voi prezenta una dintre gustarile mele rapide preferate. Renunta la chipsurile din comert pentru ca astazi te invat...
Chipsuri de radacinoasePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura