Tarta cu dude negre

Tarta cu dude negre este o prajitura delicioasa. Dudele nu sunt foarte des folosite la prajituri cu toate ca sunt niste fructe delicioase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingura pesmet
  • Umplutura:
  • 2 albusuri
  • 1 ou
  • 6 linguri zahar
  • 100 g smantana
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza)
  • 1 kg dude.

Mod de preparare

Tarta cu dude negre este o prajitura delicioasa. Dudul este un pom pe care il gasiti cel mai des la tara. Fructele sale, dudele sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Este bogat in vitamine si ii sunt atribuite o serie de beneficii cum ar fi imbunatatirea generala a tonusului, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi.

Pentru aceasta tarta cu dude negre trebuie sa pregatiti, la fel ca si la orice tarta, blatul. Se amesteca zaharul cu unt si cu galbenusuri. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se pune faina si atunci se framanta pana cand se formeaza niste firmituri. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se inveleste in folie si se pune in frigider pentru o jumatate de ora.


Pentru umplutura bateti albusurile, oul intreg si zaharul; adaugati apoi smantana, mascarpone, esenta si bateti in continuare pana se obtine o compozitie uniforma, cremoasa.


Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se presara pesmetul. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.


Tarta cu dude negre se serveste rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca