Tarta cu fructe

Untul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta bine iar coca formata s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 300 gr zahar
  • fructe

Mod de preparare

Untul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta bine iar coca formata se tine la rece aproximativ o ora. Se intinde in tava aluatul de tarta si se baga iun cuptorul cald. Dupa ce s-a copt putin, se scoate din cuptor si se toarna deasupra fructele, apoi albusurile batute spuma tare cu 300 gr zahar si cu o lingurita cu zeama de lamaie. Se introduce tarta din nou in cuptor, la foc mic si se lasa albusul sa se intareasca.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajituri simple

Prajitura televizor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca