Tarta cu fructe

Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat (cantitate pentru 2 tarte de 24cm): faina 300g
  • zahar pudra 100g
  • 1/2 pachet praf de copt
  • unt 200g
  • 2 galbenusuri
  • zeama de portocala 30ml
  • Ingrediente compozitie (cantitate pentru o tarta): migdale pudra 50g
  • faina 15g
  • zahar 100g
  • alcool (rom
  • kirsch
  • amaretto) 10ml
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • smantana dulce lichida 250ml
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie bucati mici si se framanta cu degetele in faina pana cand se obtine o masa cu aspect de nisip. Se adauga galbenusurile si zeama de portocala si se amesteca repede pana cand compozitia devine omogena. Nu foarte mult, astfel riscul este ca tarta sa fie dura. Aluatul se inveleste intr-o hartie de copt, se intinde astfel incat sa aiba o grosime de maxim 2 cm si se pune in frigider. Il puteti folosi dupa o ora, insa cel mai bine este sa il lasati la frigider peste noapte. Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 2 tarte si chiar daca nu veti prepara decat una, aluatul ramas poate fi pus in forma si lasat la congelator, dar nu mai mult de 2 luni. Pentru compozitie, se amesteca migdalele, faina, zaharul frecat cu coaja de lamaie, ouale si galbenusurie si, la final, smantana si alcoolul. Se lasa la frigider. A doua zi, intindeti aluatul, il puneti in forma unsa cu unt si il puneti din nou in frigider pentru 1-2 ore. Daca nu stati bine cu timpul, puneti-l la congelator si atunci poate fi folosit mai repede. Cuptorul se preincalzeste pe treapta a IV-a(la 180C). Turnati compozitia in forma cam trei sferturi din inaltimea tartei si aranjati jumatatile de caise cu partea bombata pe compozitie. Presarati pe fiecare caisa zahar vanilat, sau zahar in care ati amestecat putina scortisoara. Tarta se coace in aproximativ 35-40 minute. Dupa ce se raceste, incalziti 2-3 linguri de gem de caise, strecurati si cu lichidul obtinut ungeti tarta. Puteti folosi in locul caiselor visine, afine, prune, piersici, boabe de struguri, chiar si bucati de mere. In cazul visinelor si al afinelor, nu este nevoie sa presarati zahar vanilat pe fructe.


Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise