Tarta cu gem de capsuni

Tarta cu gem de capsuni este o reteta simpla de prajituri, pe care care o gasiti intre alte retete de dulciuri pe culinar.ro. Pentru reteta tarta cu gemde capsuni aveti nevoie de gem de capsune bineinteles

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pac.Mix 9 torturi Dr.Oetker
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • 300 g gem capsuni
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Mixul 9 torturi, se amesteca cu margarina si oul,pana obtinem un aluat destul de tare. Aluatul il lasam la odihna 10 minute, apoi pudram blatul de lucru cu putina faina si intindem o foaie de marimea tavii de copt. Cu surplusul de aluat, ce ramane dupa asezarea aluatului in tava, formam fasii mai lungi sau mai scurte ce le vom intercala deasupra tartei.
Tava (rotunda) o pudram si pe ea cu putina faina si transferam aluatul cu atentie in tava. Gemul il intindem deasupra aluatului, iar fasiile le asezam intercalate, la mica sau mare distanta intre ele. Introducem tava la cuptorul incins inainte, pentru 30 minute, pana se rumeneste usor.


Dupa coacere si racire, tarta se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii