Tarta cu lamaie si miere

Pentru a face reteta tarta cu lamaie si miere aveti nevoie de faina, oua, zahar, miere, mere, smantana, coaja de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 300 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • coja de lamaie
  • 5 mere mai mari
  • 2-3 linguri de apa

Mod de preparare

Aluat:
-se amesteca faina cu untul,oul,un praf de sare si 2-3 linguri de apa. Se framanta aluatul pana devine omogen,apoi il punem intr-o folie de plastic si se da la frigider circa 30 de minute.
Crema:
-se amesteca smantana cu galbenusurile,faina,zaharul,esenta si coaja de lamaie. Intindem aluatul intr-o forma de tarta,imbracand si peretii. Punem crema de smantana. Curatam merele, scoatem si cotoarele cu grija ca marul sa ramana rotund. Le asezam suprapuse deasupra, peste crema. Dam tarta la cuptor pentru 45 de minute.


Se lasa sa se raceasca in forma inainte de a o taia. Se poate servi cu inghetata sau cu frisca.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca