Tarta cu mere

Se pune faina, untul batut spuma, sarea, zaharul, apa rece si galbenusurile intr-un vas si se amesteca repede. Se obtine o coca potrivita cei se pune

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • mere
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura apa foarte rece
  • 250 gr gem de caise
  • 3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pune faina, untul batut spuma, sarea, zaharul, apa rece si galbenusurile intr-un vas si se amesteca repede. Se obtine o coca potrivita cei se pune la frigider 120 minute.

Se unge tava, de preferinta in forma circulara, cu unt si se intinde coca max. 1/2 cm grosime. Se taie merele feliute subtiri si se aseaza in forma. Se baga la cuptor aproximativ 30 minute.

se scoate din cuptor si se pune peste tarta sosul format diin zeama de lamaie si gemul de caise. se serveste dupa ce s-a racit.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii