Tarta cu mere

Se pune faina, untul batut spuma, sarea, zaharul, apa rece si galbenusurile intr-un vas si se amesteca repede. Se obtine o coca potrivita cei se pune

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • mere
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura apa foarte rece
  • 250 gr gem de caise
  • 3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pune faina, untul batut spuma, sarea, zaharul, apa rece si galbenusurile intr-un vas si se amesteca repede. Se obtine o coca potrivita cei se pune la frigider 120 minute.

Se unge tava, de preferinta in forma circulara, cu unt si se intinde coca max. 1/2 cm grosime. Se taie merele feliute subtiri si se aseaza in forma. Se baga la cuptor aproximativ 30 minute.

se scoate din cuptor si se pune peste tarta sosul format diin zeama de lamaie si gemul de caise. se serveste dupa ce s-a racit.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...