Tarta cu mere

Se pune faina, untul batut spuma, sarea, zaharul, apa rece si galbenusurile intr-un vas si se amesteca repede. Se obtine o coca potrivita cei se pune

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • mere
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura apa foarte rece
  • 250 gr gem de caise
  • 3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pune faina, untul batut spuma, sarea, zaharul, apa rece si galbenusurile intr-un vas si se amesteca repede. Se obtine o coca potrivita cei se pune la frigider 120 minute.

Se unge tava, de preferinta in forma circulara, cu unt si se intinde coca max. 1/2 cm grosime. Se taie merele feliute subtiri si se aseaza in forma. Se baga la cuptor aproximativ 30 minute.

se scoate din cuptor si se pune peste tarta sosul format diin zeama de lamaie si gemul de caise. se serveste dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...