Tarta cu mere si migdale

Daca iti doresti o prajitura cu mere delicioasa, reteta de tarta cu mere si migdale este ceea ce cauti. Este o prajitura delicioasa ce surprinde perfect aroma toamnei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr unt/imargarina
  • - 90 gr zahar pudra
  • - 1 ou
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - un praf sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 50 gr migdale
  • - 50 gr fulgi migdale
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 200 ml smantana pentru frisca
  • - 6 mere
  • - scortisoara
  • *bezea optional (din 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare)

Mod de preparare

Amestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem intre doua folii, asezam in forma de tarta unsa cu putin unt si intepam din loc in loc cu furculita. Dam din nou la rece circa 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Amestecam migdalele taiate marunt cu fulgii de migdale, zaharul pudra, smantana pentru frisca si scortisoara (dupa gust).
Scoatem aluatul de la rece, acoperim cu folie de aluminiu suprafata aluatului, presaram fasole (pentru a nu se umfla) si dam la cuptor in jur de 15 minute. In acest timp curatam si feliem merele.
Dupa cele 15 minute indepartam folia cu fasole, asezam feliile de mere si turnam compozitia de smantana cu migdale deasupra. Acoperim cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 30 minute.

Pofta Buna!


Tarta cu mere si migdale se serveste dupa ce s-a racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca