Tarta cu mere si vanilie

Tarta cu mere este o reteta simpla si gustoasa. Pentru prepararea acestei retete de tarte aveti nevoie de aluat de post, zahar, mere, margarina si vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de post
  • 300 gr zahar
  • 2 pachete margarina
  • 1 baton vanilie
  • 1 lamaie
  • 1 kg mere
  • sare de mare

Mod de preparare

Tarta cu mere este o reteta simpla si gustoasa. Pentru prepararea acestei retete de tarte se pune margarina la topit, intr-o forma rotunda de teflon, apoi se adauga zaharul, amestecand continuu pana se obtine un caramel. Separat se curatd e coaja si cotoare merele si se taie in sferturi. Se asaza in sosul de caramel, sub forma de floricica. Se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie, apoi se presara cu sare si se adauga miezul de la batonul de vanilie. Se lasa pe foc mic pana se caramelizeaza, iar merele au lasat destul sirop. Se ia de pe foc si se baga in cuptorul incins pentru 5 minute. Se scoate apoi forma, se asaza deasupra foaia de aluat taiata dupa dimensiunea tavii si se acopera cat maibine. Se introduce din nou in cuptor 10-15 minute, iar dupa ce s-a arcit, se rastoarna pe un platou.

 


Tarta cu mere se serveste dupa ce s-a racit.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii