Tarta cu miere, nuci si migdale

Pentru prepararea aceastei tarte cu miere, nuci si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, nuci, migdale, faina, esenta de rom, zahar, ulei, praf de copt, esenta de vanilie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 pahare faina
  • 1 pahar zahar
  • 5 linguri miere
  • 3 pahare cu apa
  • 1 pahar ulei
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte de soia cu vanilie
  • 1 pahar gris
  • 6 linguri zahar brun (pentru caramelizare)
  • Pentru glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 1 pahar apa
  • esenta de rom
  • 2 pahare miez de nuca si migdale

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca zaharul cu apa pana cand acesta se dizolva. Se adauga si celelalte ingrediente, amestecand pana cand aluatul devine omogen. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata si se pune la cuptor. In continuare, laptele se pune la fiert, iar cand clocoteste se adauga in ploaie grisul, amestecand usor. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se ia de pe foc si se imparte in doua.

Zaharul se pune la caramelizat, iar apoi se amesteca cu o parte din crema. Bladul se scoate din cuptor (cand nu e gata inca) si se toarna deasupra lui crema de gris neutilizata, iar mai apoi cea cu zahar si se pune din nou la cuptor.

Pentru glazura se pune zaharul cu apa la fiert. Cand devine ca un sirop se adauga esenta de rom, nuca si migdalele si se mai lasa un pic pe aragaz.

Se scoate tarta, se toarna glazura si se mai lasa inca 10 minute la cuptor.


Se serveste rece.
Alte retete de desert:
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu branza de vaci
Pasca cu branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca