Tarta cu nectarine

Tarta cu nectarine este un desert usor de pregatit, perfect in zilele calde de vara. Aroma acrisoara a fructelor se potriveste perfect in retetele de tarta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 120 g unt
  • 200 g faina
  • 1 galbenus
  • 100 g zahar pudra
  •  
  • Umplutura:
  • 3 nectarine
  • 3 oua
  • 4 linguri amidon
  • 50 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Toate ingredientele se pun in robot si intr-un minut rezulta un aluat frumos. Se impacheteaza in folie alimentara si se pune aprox 30 min la frigider. Masa se infaineaza, deasupra bilei de aluat se pune folie alimentara si se intinde o foaie cat mai subtire.O tava cu peretii detasabili se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina si se aranjeaza aluatul.

Umplutura: ouale se bat cu zaharul si vanilia, apoi se adauga laptele si amidonul. Nectarinele se taie felii si se aseaza peste aluat, apoi se toarna umplatura. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.


Tarta cu nectarine se serveste cu frisca sau inghetata.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa