Tarta cu pere si crema

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 varf cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml coniac
  • 50 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere
  • 50 ml coniac
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat potrivit de tare. Puneti-l la rece pentru 2 ore. Intindeti din aluat o foaie in tava de tarte unsa cu unt. Puneti boabe de fasole uscata peste foaie si coaceti foaia la foc potrivit, timp de 20-25 de minute. Preparati crema, batand galbenusurile cu zaharul. Adaugati apoi faina, laptele si coniacul. Fierbeti crema la bain-marie, pana cand incepe sa se ingroase. Lasati crema la racit 15 minute si apoi adaugati untul taiat in cubulete. Omogenizati crema. Perparati umplutura: fierbeti un sirop din apa, coniac, vanilie si zahar. in acest sirop, fierbeti 15 minute feliile de pere, curatate de coaja. Lasati la racit umplutura. Eliminati boabele de fasole de pe tarta coapta, acoperiti-o cu un strat gros de crema, peste care turnati compozitia cu pere fierte in sirop.


Tineti tarta la frigider inainte de servire.

Alte prajituri:

Placinta cu mere Papanasi fierti Galuste cu prune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Una dintre mancarurile noastre preferate este mancarea de cartofi cu afumatura de porc. De data aceasta ne-a ajutat...

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca