Tarta cu pere si smochine

Se lasa aluatul sa se dezghete apoi se pune in forma de tarta si se coace 10 min. 150 g zahar, 100 g unt si sucul de lamaie se amesteca foarte bine si

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g aluat congelat de tarta
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • scortisoara
  • 4 pere
  • 50 g faina
  • 2 smochine

Mod de preparare

Se lasa aluatul sa se dezghete apoi se pune in forma de tarta si se coace 10 min. 150 g zahar, 100 g unt si sucul de lamaie se amesteca foarte bine si se pun pe foc sa se caramelizeze. Perele se taie felii iar smochinele se taie cuburi. Se amesteca fructele cu caramelul si se toarna compozitia peste aluat. 50 g unt, 50 g zahar, faina, o lingura alune tocate se amesteca si se presara deasupra tartei. Se coace 30 min.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Desertul de față este declarat de către soțul meu, cel mai bun din anul acesta, dintre deserturile făcute de mine. Cred...

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea